Do půl hodinky
1 porce
Z lednice si vyndáme lososa, očistíme jej od šupin a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme šťávou z 1/2 limetky.
Batátu si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky o velikost 0,5x 0,5 cm. Hodíme do misky a smícháme s paprikou, solí, kurkumou, špetkou pepře a 1 lžící oleje.
Připravíme si rovnou dvě pánve. Na menší pánvi, na které budeme restovat lososa, přidáme 1 vrchovatou lžíci ghí másla. Na druhou pánev přidáme 1 lžíci olivového oleje. Kousky lososa osolíme a opepříme. Soli se nebojíme, rybí maso by si mělo vzít jen tolik soli, kolik je potřeba. Lososa položíme na rozpálené ghí kůží nahoru. Restujeme z každé strany cca 3 minuty.
V ten samý čas přesuneme kostičky batát na druhou pánev a restujeme. Pravidelně promícháváme. Do 8 minut budou kostičky hotové. Poslední minutu před koncem přidáme 1 lžíci bílého sezamu.
Zatímco se batáty a losos restují, připravíme si zeleninu. Na každý talíř připravíme 1 velkou hrst omytých lístků salátu, malou hrst pokrájených cherry rajčátek. Zakápneme olivovým olejem, postříkáme šťávou z limetky a lehounce osolíme.
Na salát umístíme hotového lososa, kostičky batáty, ozdobíme ředkvičkami a jarní cibulkou.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.