Do hodinky
1 porce
Neoloupané omyté celé brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte a nechte zcela zchladnout.
Fazolkové lusky dejte vařit do vroucí vody na 3—5 minut, aby změkly, ale zůstaly křupavé. Šokově je zchlaďte v misce s vodou a ledem, díky tomu si zachovají svěží zelenou barvu.
Křepelčí vejce dejte vařit na cca 3 minuty a také je zchlaďte studenou vodou. Oloupejte a nakrájejte na poloviny.
V malé misce smíchejte dijonskou hořčici s vinným octem a nasekanou ančovičkou, pak postupně zašlehávejte ruční metlou olivový olej. Vznikne dokonalá emulze, jen nešlehejte moc dlouho, olivový olej šleháním hořkne. Nakonec do ní přidejte špetku čerstvě mletého pepře.
Steak z tuňáka z obou stran osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje ho pečte z každé strany asi minutu. Uvnitř musí zůstat syrový. Pak ho nakrájejte na plátky.
Ve velké míse nebo na servírovacím talíři vytvořte lůžko ze salátových listů. Postupně na něj klaďte na poloviny rozkrojené vařené brambory a cherry rajčata, zelené fazolky, vařená vejce, celé černé olivy a nakonec nasekanou jarní cibulku a plátky tuňáka. Salát pokapejte připraveným dresinkem, lehce ho osolte, opepřete a podávejte.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.