Salát Caesar

Salát Caesar

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Toastový chléb
170 ml Olivový olej
2 ks Kuřecí prsa
2 stroužek Česnek
80 g Parmazán
2 ks Římský salát
2 lžíce Ančovičky
2 ks Vejce
1 lžíce Worcester
1 ks Citron

Postup přípravy

1. Krutony

Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi 8 minut.

2. Kuřecí prsa

Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa. Pánev potřete olejem, přidejte 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, minutu ho opékejte a pak maso z obou stran orestujte, z každé 4-5 minut. Po vychladnutí je nakrájejte na plátky.

3. Zálivka

Vidličkou si rozdrťte stroužek česneku a umíchejte s ančovičkami. Přidejte 150 ml olivového oleje, 2 žloutky, lžičku worcester omáčky, šťávu z 1 citronu a 2 lžičky strouhaného parmazánu. Vše promíchejte.

4. Servírujeme

Salát rozdělte na natrhané listy, promíchejte se zálivkou a masem. Přidejte krutony a posypejte hoblinkami parmazánu.

Nakupte potřebné ingredience

Toastový chléb (4 ks)

Olivový olej (170 ml)

Kuřecí prsa (2 ks)

Česnek (2 stroužek)

Parmazán (80 g)

Římský salát (2 ks)

Ančovičky (2 lžíce)

Vejce (2 ks)

Worcester (1 lžíce)

Citron (1 ks)