0
K pokladně

Sachrův dort

Sachrův dort

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g 250 g másla, změklého
250 g 250 g krupicového cukru
250 g 250 g tmavé čokolády, rozpuštěné
0.83 ks 5 vajec
0.25 g 250 g hladké mouky

Postup přípravy

1. Nachystejte se na těsto

Nejprve pečlivě našlehejte změklé máslo spolu s moučkovým cukrem. Rozklepněte vejce a zvlášť do dvou mís rozdělte žloutky a bílky.

2. Našlehejte čokoládu

Čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni a pak ji pomalu přilijte do našlehaného másla s cukrem. Přidejte vaječné žloutky a vše metličkou důkladně našlehejte do pěny.

3. Vyšlehejte si sníh

Přidejte do bílků špetku soli a krupicový cukr. Bílky použijte na vyšlehání tuhého sněhu. Pak obě hmoty slijte dohromady a přisypejte hladkou mouku.

4. Dejte těsto péct

Až bude mít těsto pevnou konzistenci, připravte si dortovou formu. Vymažte ji olejem a posypejte moučkovým cukrem. Vlijte těstovou hmotu do formy a pečte ve vyhřáté troubě při 175 °C po dobu 45 minut.

5. Dort ozdobte

Když je korpus upečený, dejte ho vychladnout. Poté ho rozpulte a potřete marmeládou, na rozpůlené straně i zvenčí. Nakonec na Sachrův dort naneste polevu z rozpuštěné čokolády. Vše nechte ztuhnout a je hotovo.

Nakupte potřebné ingredience

250 g másla, změklého (250 g)

250 g krupicového cukru (250 g)

250 g tmavé čokolády, rozpuštěné (250 g)

5 vajec (0.83 ks)

250 g hladké mouky (0.25 g)