Do dvou hodin
1 porce
Nejprve pečlivě našlehejte změklé máslo spolu s moučkovým cukrem. Rozklepněte vejce a zvlášť do dvou mís rozdělte žloutky a bílky.
Čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni a pak ji pomalu přilijte do našlehaného másla s cukrem. Přidejte vaječné žloutky a vše metličkou důkladně našlehejte do pěny.
Přidejte do bílků špetku soli a krupicový cukr. Bílky použijte na vyšlehání tuhého sněhu. Pak obě hmoty slijte dohromady a přisypejte hladkou mouku.
Až bude mít těsto pevnou konzistenci, připravte si dortovou formu. Vymažte ji olejem a posypejte moučkovým cukrem. Vlijte těstovou hmotu do formy a pečte ve vyhřáté troubě při 175 °C po dobu 45 minut.
Když je korpus upečený, dejte ho vychladnout. Poté ho rozpulte a potřete marmeládou, na rozpůlené straně i zvenčí. Nakonec na Sachrův dort naneste polevu z rozpuštěné čokolády. Vše nechte ztuhnout a je hotovo.