0
K pokladně

Roláda z vepřové panenky s chřestem

Roláda z vepřové panenky s chřestem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Vepřová panenka
2 ks Vejce
5 ks Stonky zeleného chřestu
1 lžíce Dijonská hořčice
100 g Anglická slanina
1 lžíce Čerstvá pažitka
1 lžička Máslo
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve vepřovou panenku rozkrojte tak, abyste získali velký plát, který pak snadno zarolujete. Maso ještě přes potravinářskou folii rozklepejte. Nyní maso osolte, opepřete a potřete tenkou vrstvou dijonské hořčice. Na ní poklaďte plátky anglické slaniny.

2. Krok

Na střední pánvi na lžičce másla si osmažte omeletu ze dvou rozšlehaných, osolených vajec. Tu pak položte na plát masa se slaninou a posypejte nasekanou jarní pažitkou. Chřesty omyjte a odřízněte jim dřevnatou spodní část. V cedníku je spařte množstvím vroucí vody. Chřesty pak položte na střed omelety a celou, takto připravenou vepřovou panenku zarolujte přes delší stranu. Roládu osolte, opepřete a svažte ji provázkem. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

3. Krok

Na velké pánvi masovou roládu zprudka osmažte ze všech stran. Maso přendejte do pekáče a v troubě roládu dopečte během cca 20 minut. Hotovou roládu nechte po upečení pár minut odpočívat, než ji začnete krájet. Servírujte ji například s bramborovou kaší.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřová panenka (1balení)

Vejce (2 ks)

Stonky zeleného chřestu (5 ks)

Dijonská hořčice (1 lžíce)

Anglická slanina (100 g)

Čerstvá pažitka (1 lžíce)

Máslo (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)