0
K pokladně

Roastbeef a Frankovka

Roastbeef a Frankovka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Pravá hovězí roštěná
1 ks Menší cuketa
6 ks Žampióny
2 ks Feferonky habaneros
4 ks Jarní cibulka
1 ks Zázvor pár plátků
1 špetka Barevný pepř
1 špetka Sůl
1 ks Šalvěj
1 ks Rozmarýn
1 balení Sójová omáčka
1 balení Olivový olej
1 balení Gurmánská hořčice
1 balení Plnotučná hořčice
1 ks Potravinářský provázek na převaz
2 dcl Habánské Sklepy Frankovka víno suché červené

Postup přípravy

1. Příprava

Hovězí roštěnou pečlivě odblaníme a očistíme. Maso zformujeme a svážeme provázkem do válečku. Smícháme gurmánskou a plnotučnou hořčici a osolíme. Směsí potřeme svázané maso. Následně posypeme rozdrceným barevným pepřem, obložíme maso rozpůlenými feferonkami, cibulkami a plátky zázvoru + přidáme snítky koření – šalvěj a rozmarýn. Nakonec obložíme zbytkem zeleniny a vše zalijeme olejem a vínem. Marinujeme cca 1 h. Čím déle tím lépe, nejlepší přes noc na chladném místě. Maso pečeme v předehřáté troubě při teplotě 90 °C cca 90 minut. Nejlepší je použít gastro teploměr a u konce pečení píchnout do masa. Střed masa musí mít teplotu v rozmezí 60–65 °C. Po upečení necháme 3 minuty vychladnout a poté ještě zabalíme do alobalu, maso necháme odpočinout. Po odpočinutí cca 10 minut můžeme roastbeef servírovat.

2. Zelené fazolky na slanině

Slaninu orestujeme do křupava a přidáme najemno krájenou šalotku. Zprudka orestujeme a přisypeme očištěné zelené mladé fazolky. Restujeme do změknutí a zastříkneme bílým vínem. Dochutíme bílým pepřem a solí. Okamžitě servírujeme.

Nakupte potřebné ingredience

Pravá hovězí roštěná (1 kg)

Menší cuketa (1 ks)

Žampióny (6 ks)

Feferonky habaneros (2 ks)

Jarní cibulka (4 ks)

Zázvor pár plátků (1 ks)

Barevný pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)

Šalvěj (1 ks)

Rozmarýn (1 ks)

Sójová omáčka (1balení)

Olivový olej (1balení)

Gurmánská hořčice (1balení)

Plnotučná hořčice (1balení)

Potravinářský provázek na převaz (1 ks)

Habánské Sklepy Frankovka víno suché červené (2dcl)