Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejte přibližně na 180 °C. Dýni rozkrájejte na malé kostičky dlouhé přibližně 1.5 cm. Položte je na plech, pokapejte olejem a třicet minut pečte v troubě.
Rozmačkejte dva stroužky česneku a na jemno si nakrájejte lahůdkovou cibulku. Na pánvi rozpusťte máslo a spolu s jednou lžící olivového oleje ohřívejte na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek.
Jakmile cibulka změkne, přidejte na pánev rýži a kmín. Celou směsici alespoň minutu důkladně míchejte, aby se rýže pořádně obalila a nasála chuť česneku a cibulky.
Pánev opatrně zalijte polovinou šálku bujónu a průběžně míchejte, dokud se všechen nevsákne do rýže. To průběžně opakujte, dokud nespotřebujete celý litr bujónu. Rýže tak bude mít dostatek času se uvařit. Tento krok by měl zabrat přibližně dvacet minut.
Zkontrolujte, zda je rýže pořádně uvařená. Pokud ne, přidejte ještě trochu bujónu a pokračujeme ve vaření. Jakmile rýže dostatečně změkne, vmíchejte do ní strouhaný sýr, několik nadrcených lístků koriandru a opečené dýňové kostičky.