0
K pokladně

Risotto s dýní

Risotto s dýní

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.1 g Dýně
0.2 g Rýže
1000 ml Zeleninový bujón
8 ks Cibulka lahůdková
2 stroužky Česnek
5 ks Koriandr
0.5 g Parmezán
25 g Máslo
2 lžíce Olivový olej
1 lžíce Kmín

Postup přípravy

1. Začneme péct dýni

Troubu předehřejte přibližně na 180 °C. Dýni rozkrájejte na malé kostičky dlouhé přibližně 1.5 cm. Položte je na plech, pokapejte olejem a třicet minut pečte v troubě.

2. Připravíme si risotto

Rozmačkejte dva stroužky česneku a na jemno si nakrájejte lahůdkovou cibulku. Na pánvi rozpusťte máslo a spolu s jednou lžící olivového oleje ohřívejte na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek.

3. Ochutíme rýži

Jakmile cibulka změkne, přidejte na pánev rýži a kmín. Celou směsici alespoň minutu důkladně míchejte, aby se rýže pořádně obalila a nasála chuť česneku a cibulky.

4. Rýži povaříme v bujónu

Pánev opatrně zalijte polovinou šálku bujónu a průběžně míchejte, dokud se všechen nevsákne do rýže. To průběžně opakujte, dokud nespotřebujete celý litr bujónu. Rýže tak bude mít dostatek času se uvařit. Tento krok by měl zabrat přibližně dvacet minut.

5. Finišujeme a mícháme

Zkontrolujte, zda je rýže pořádně uvařená. Pokud ne, přidejte ještě trochu bujónu a pokračujeme ve vaření. Jakmile rýže dostatečně změkne, vmíchejte do ní strouhaný sýr, několik nadrcených lístků koriandru a opečené dýňové kostičky.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně (0.1 g)

Rýže (0.2 g)

Zeleninový bujón (1000 ml)

Cibulka lahůdková (8 ks)

Česnek (2 stroužky)

Koriandr (5 ks)

Parmezán (0.5 g)

Máslo (25 g)

Olivový olej (2 lžíce)

Kmín (1 lžíce)