Rebarborová bublanina s jahodami

Rebarborová bublanina s jahodami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Polohrubá mouka
1 svazek Rebarbora
1 balení Jahody
1 ks Citron
200 g Cukr krupice
5 ks Vejce
0.5 sklenka BIO Olivový olej
1 sklenka BIO mléko
1 balení Vanilkový cukr
1 balení Prášek do pečiva
1 balení Cukr moučka na posypání

Postup přípravy

1. Krok

Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny. Následně opatrně přidáme mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přiléváme olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijeme těstem, na něž poklademe rozkrájené jahody a rebarboru.

2. Krok

Pečeme na 180 stupňů tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá. Dejte však pozor, abyste bublaninu příliš nevysušili, měla by zůstat krásně nadýchaná. Po upečení posypte cukrem moučkou přes sítko.

Nakupte potřebné ingredience

Polohrubá mouka (400 g)

Rebarbora (1svazek)

Jahody (1balení)

Citron (1 ks)

Cukr krupice (200 g)

Vejce (5 ks)

BIO Olivový olej (0.5sklenka)

BIO mléko (1sklenka)

Vanilkový cukr (1balení)

Prášek do pečiva (1balení)

Cukr moučka na posypání (1balení)