Do hodinky
1 porce
Do mísy si připravte vejce s cukrem, vedle si připravte odměřené množství vody a oleje. V další míse promíchejte polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli. Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech s vysokým okrajem vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.
V rendlíku smíchejte mléko se 3 lžícemi cukru a dvěma pudinky. Za stálého míchání uvařte pudink.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přilijte vodu s olejem a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte s moučnou směsí.
Těsto nalijte do připraveného plechu. Křížem krážem rozprostřete na těsto pudink. Pečte dozlatova asi půl hodiny.
Po vyndání nechte chladnout.
Zakysanou smetanu oslaďte moučkovým cukrem. Směs rozetřete na mírně vlažnou buchtu. Posypejte grankem nebo kakaem. Uchovávejte v lednici.