Pomalu pečený vepřový bok

Pomalu pečený vepřový bok

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 kg Maso Brejcha Vepřový bok bez kosti s kůží (cca 600g)
2 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
10 g Druid Mořská sůl jemná 1000g
5 g Vitana Kmín drcený 28g

Postup přípravy

1. Začínáme péct

Maso omyjeme, vložíme do pekáče kůží dolu, povrch osolíme, pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme na 120 °C 1 hodinu.

2. Podruhé okořeníme a dopékáme

Maso otočíme, kůži nakrájíme do tvaru mřížky, osolíme, posypeme drceným kmínem, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a znovu zakryjeme alobalem. Pečeme stále na 120°C 2 hodiny.

3. Na závěr bez alobalu

Na závěr sundáme alobal a pečeme na 180°C asi 1 hodinu, v případě potřeby podléváme vodou.

4. Nejlépe chutná se zelím

Takto upečený bůček je výborný za tepla např. s knedlíkem a zelím, tak za studena s chlebem.

Nakupte potřebné ingredience

Maso Brejcha Vepřový bok bez kosti s kůží (cca 600g) (0 kg)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (2 ks)

Druid Mořská sůl jemná 1000g (10 g)

Vitana Kmín drcený 28g (5 g)