Do hodinky
1 porce
Ve velkém hrnci si na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
Dýni rozpůlíme a zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na větší kostky. Dýni nemusíme loupat ze slupky, můžeme ji dělat i sní, polévka bude mít lepší barvu. Dýni přihodíme k cibuli s česnekem a můžeme lehce opéci do mírného zhnědnutí.
Přidáme do hrnce červenou čočku a zalijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme kari kořením, mletým kmínem a zázvorem. Polévku vaříme zhruba 10-15 minut do změknutí čočky.
Mezitím si na suché pánvi orestujeme semínka a na hrubo nasekané kešu oříšky spolu s kari a třtinovým cukrem. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a odstavíme z plotny.
Nakonec polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Polévku provoníme špetkou mletého muškátového oříšku. Výsledek by měl být lehce sladkokyselý, proto použijeme lžíci medu a šťávu z půl limetky. Podle potřeby přidáme sůl, pepř a vše dobře promícháme.
Servírujeme s čerstvým koriandrem a restovanými semínky.