0
K pokladně

Plněné perníčky karamelovým krémem

Plněné perníčky karamelovým krémem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Hladká mouka (těsto)
120 g Moučkový cukr (těsto)
1 lžička Soda (těsto)
1 lžíce Kakao (těsto)
1 lžíce Perníkové koření (těsto)
1 lžička Mletá skořice (těsto)
60 g Máslo (těsto)
2 ks Vejce (těsto)
3 lžíce Tekutý med (těsto)
150 g Změklé máslo (krém)
1 balení Salko karamel (krém)

Postup přípravy

1. Krok

V míse smíchejte všechny suché ingredience. Směs nasypte na vál a udělejte v něm důlek. Do něj vyklepněte vejce, přidejte na plátky nakrájené máslo a med. Vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a nechte přes noc v lednici odležet.

2. Krok

Připravte si krém smícháním změklého másla a karamelového Salka. Troubu rozehřejte na 160 °C a plech vyložte pečícím papírem. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte ho na pomoučněném vále. Tloušťka těsta by měla být cca 0,5 cm. Pomocí vykrajovátek vykrajujte požadované tvary a skládejte je na připravený plech.

3. Krok

Pečte do lehkého zezlátnutí 8 minut. Perníčky nechte vychladnout na mřížce. Jednu stranu perníčku potřete karamelovým krémem a přiklopte druhým perníčkem. Skladujte v chladu.

4. TIP!

Perníčky budou měkké hned po upečení, takže se do jejich přípravy můžete vrhnout na poslední chvíli.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (těsto) (400 g)

Moučkový cukr (těsto) (120 g)

Soda (těsto) (1lžička)

Kakao (těsto) (1 lžíce)

Perníkové koření (těsto) (1 lžíce)

Mletá skořice (těsto) (1lžička)

Máslo (těsto) (60 g)

Vejce (těsto) (2 ks)

Tekutý med (těsto) (3 lžíce)

Změklé máslo (krém) (150 g)

Salko karamel (krém) (1balení)