Pikantní míchaná vajíčka

Pikantní míchaná vajíčka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.1 lžíce Kokosový olej
1 stroužek Česnek
0.2 ks Cibule
10 g Zázvor
2 g Římský kmín
0.2 ks Chilli paprička
2 g Mletá kurkuma
2 g Mletý koriandr
1 lžíce Rajčatový protlak
4 ks Rajčata
6 ks Vejce
1 ks Jarní cibulka
8 větviček Koriandr
3 g Chilli koření

Postup přípravy

1.

Nakrájím si najemno 1 malou cibuli, 1 stroužek česneku, 10 g zázvoru a 1 malou chilli papričku. Rozpálím si pánev na středním ohni, přidám 1 lžičku kokosového oleje nebo ghí máslo (někdy dávám i oboje dohromady), 1/2 lžičky semínek římského kmínu, najemno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Restuji asi 6 minut, míchám sporadicky až do chvíle, kdy cibule zesklovatí.

2.

Mezitím co se dělá cibulka, si nakrájím na jemné kostičky 4 malá rajčátka a do skleničky si rozklepnu 6 vajec. Na pánev přidám koření – 1/4 lžičky mleté kurkumy a 1/4 lžičky mletého koriandru. Přidám 1 lžíci rajčatového protlaku a osolím. Míchám asi 2 minuty, pak přidám nakrájená rajčátka a vařím dalších 5 min než se většina tekutin vypaří.

3.

Naliji do pánve vejce, zmírním oheň a souvisle jemně seškrabuji vajíčka ze dna pánve. Podle mě jsou míchaná vajíčka nejlepší, když tvoří malé hrudky, ale jsou lehce řidší. Hotová vajíčka ozdobím jarní cibulkou, lístky koriandru a semínky chilli.

Nakupte potřebné ingredience

Kokosový olej (0.1 lžíce)

Česnek (1 stroužek)

Cibule (0.2 ks)

Zázvor (10 g)

Římský kmín (2 g)

Chilli paprička (0.2 ks)

Mletá kurkuma (2 g)

Mletý koriandr (2 g)

Rajčatový protlak (1 lžíce)

Rajčata (4 ks)

Vejce (6 ks)

Jarní cibulka (1 ks)

Koriandr (8větviček)

Chilli koření (3 g)