Do půl hodinky
1 porce
Nakrájíme nadrobno 1/2 červené cibule a 3 malé stroužky česneku. Přesuneme do pánve s 3 lžícemi olivového oleje a restujeme 2–3 minuty.
Poté přidáme koření – ½ lžičky mletého římského kmínu, ¼ lžičky mletého koriandru, ¼ lžičky chilli, špetka citrónové kůry, 1 lžička soli, ¼ lžičky pepře, 2 lžičky drcených hořčičných semínek. Krátce orestujeme (1 minuta max). Hlídáme si, aby česnek příliš nezhnědl.
Nyní přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku a zamícháme. Jakmile se začne oddělovat olej od směsi (max 1 minuta), přidáme vrchovatou lžíci medu a mícháme, dokud se med zcela nerozpustí. Přidáme 3 lžíce vinného octa, necháme 30 sekund probublat.
V tuto chvíli přidáme do pánve už jen konzervu loupaných, neslazených rajčat pokrájených na malé kousky. Snížíme plamen na minimum a necháme táhnout 20–25 minut. Průběžně promícháme. Pokud by se nám začala omáčka přichytávat, přidáme vodu.
Nezapomeňte v průběhu ochutnat. Každá rajčata jsou jinak výrazná, a tak bude možná potřeba ještě dodatečně doladit dle vaší chuti.
Na závěr můžeme rozmixovat dohladka. Je to ale na vás, zda upřednostníte kousky rajčat.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.