Pikantní jahodové chutney

Pikantní jahodové chutney

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

125 g Cibule šalotka 250g
0 lžíce Lukana Slunečnicový olej 1l
10 g Zázvor 250g
0 g Chilli Cayenne 50g
2 lžíce Kand Vinný bílý ocet 0,5l
2 lžíce Country Life Cukr třtinový tmavý 500g
1 větviček Rozmarýn květináč "13 cm”
0 ks Jahody 250g

Postup přípravy

1. Chilli jen dle chuti

V tlustostěnném menším hrnci na oleji krátce orestujeme jemně krájenou šalotku. Až zesklovatí, přidáme nakrájenou chilli papričku dle chuti a trochu zázvoru, krátce zarestujeme a přidáme vinný ocet. Nezakryté vaříme pár minut. Pak přidáme cukr, nasekaný rozmarýn a jahody. Jahody pustí šťávu, ve které se cukr zcela rozpustí.

2. Nejlepší je se sýrem

Čatní necháme vychladnout a podáváme nejlépe k sýrům a červenému vínu.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule šalotka 250g (125 g)

Lukana Slunečnicový olej 1l (0 lžíce)

Zázvor 250g (10 g)

Chilli Cayenne 50g (0 g)

Kand Vinný bílý ocet 0,5l (2 lžíce)

Country Life Cukr třtinový tmavý 500g (2 lžíce)

Rozmarýn květináč "13 cm” (1větviček)

Jahody 250g (0 ks)