0
K pokladně

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Snadné Vaření Vepřové koleno bez kosti (cca 1kg)
1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
3 stroužky Česnek (cca 90g)
250 ml Krušovice Černé, tmavé výčepní, sklo 0,5l
2 lžíce Medokomerc Med luční 250g
0 lžíce Vitana Grilovací koření 20g
4 g Druid Mořská sůl jemná 1000g
4 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
0 ks Slunečnicový olej 1l

Postup přípravy

1. Připravíme výbornou marinádu

Nejprve si připravíme marinádu. V tlustostěnné pánvi nebo hrnci na troše oleje osmažíme na jemno nakrájenou cibulku. Až začne zlátnou, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a společně smažíme necelou minutu. Nyní přisypeme grilovací koření a ihned vše zalijeme pivem. Do této směsi přidáme med, osolíme ji a opepříme. Marinádu vaříme asi 10 minut.

2. Maso pečeme klidně přes noc

Troubu si předehřejeme na 110 stupňů. Mezitím si kůži na vepřovém kolenu nakrojíme tak, aby řezy tvořily mřížku. Maso důkladně osolíme a opepříme. Připravíme si litinový pekáč s pokličkou a dáme do něho vepřové koleno. To nyní přelijeme marinádou a dáme ho péct na 6 hodin (klidně přes noc).

3. Dopečeme dozlatova

Po této době by mělo být maso úplně měkké. Nyní sundáme pokličku, zvýšíme teplotu pečení na 200 stupňů a koleno dopečeme pod grilem tzv. na barvu - asi 30 minut, maso během tohoto dopékání přeléváme výpekem.

4. S chlebem chutná nejlépe

Hotové koleno servírujeme přelité výpekem, s čerstvým chlebem, strouhaným křenem, hořčicí a kyselou okurkou.

Nakupte potřebné ingredience

Snadné Vaření Vepřové koleno bez kosti (cca 1kg) (1 ks)

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 90g) (3 stroužky)

Krušovice Černé, tmavé výčepní, sklo 0,5l (250 ml)

Medokomerc Med luční 250g (2 lžíce)

Vitana Grilovací koření 20g (0 lžíce)

Druid Mořská sůl jemná 1000g (4 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (4 g)

Slunečnicový olej 1l (0 ks)