Časově náročný
1 porce
Nejprve si připravíme marinádu. V tlustostěnné pánvi nebo hrnci na troše oleje osmažíme na jemno nakrájenou cibulku. Až začne zlátnou, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a společně smažíme necelou minutu. Nyní přisypeme grilovací koření a ihned vše zalijeme pivem. Do této směsi přidáme med, osolíme ji a opepříme. Marinádu vaříme asi 10 minut.
Troubu si předehřejeme na 110 stupňů. Mezitím si kůži na vepřovém kolenu nakrojíme tak, aby řezy tvořily mřížku. Maso důkladně osolíme a opepříme. Připravíme si litinový pekáč s pokličkou a dáme do něho vepřové koleno. To nyní přelijeme marinádou a dáme ho péct na 6 hodin (klidně přes noc).
Po této době by mělo být maso úplně měkké. Nyní sundáme pokličku, zvýšíme teplotu pečení na 200 stupňů a koleno dopečeme pod grilem tzv. na barvu - asi 30 minut, maso během tohoto dopékání přeléváme výpekem.
Hotové koleno servírujeme přelité výpekem, s čerstvým chlebem, strouhaným křenem, hořčicí a kyselou okurkou.