Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Mleté hovězí maso
200 g Strouhanka
1 ks Cibule
2 ks Vejce
1 lžíce Kečup
1 lžíce Plnotučná hořčice
3 stroužky Česnek
2 ks Snítky čerstvého tymiánu
1 ks Hrst hladkolisté petržele
1 ks Hrst čerstvého kopru
0.5 g Pepř
0.5 g Sůl
15 ml Olivový olej
200 ml Bílý jogurt
100 g Slanina
1 lžíce Majonéza
1 lžíce Citronová šťáva

Postup přípravy

1. Vše smícháme

Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.

2. Ochutíme

Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete a postupně přisypte strouhanku.

3. Směs tvarujeme

Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku. 

4. Pečeme

Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.

5. Připravíme dip

Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy.

6. Dochutíme

Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Nakupte potřebné ingredience

Mleté hovězí maso (600 g)

Strouhanka (200 g)

Cibule (1 ks)

Vejce (2 ks)

Kečup (1 lžíce)

Plnotučná hořčice (1 lžíce)

Česnek (3 stroužky)

Snítky čerstvého tymiánu (2 ks)

Hrst hladkolisté petržele (1 ks)

Hrst čerstvého kopru (1 ks)

Pepř (0.5 g)

Sůl (0.5 g)

Olivový olej (15 ml)

Bílý jogurt (200 ml)

Slanina (100 g)

Majonéza (1 lžíce)

Citronová šťáva (1 lžíce)