Pavlova

Pavlova

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Vejce BIO M 6ks
100 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
0 g Avita Holandské kakao 100g
5 ml Kand Vinný bílý ocet 0,5l
5 g Natura Solamyl jemný bramborový škrob 250g
1 ks Mlékárna Kunín smetana ke šlehání 31% 200g
1 ks Borůvky vanička 125g

Postup přípravy

1. Šleháme a přisypáváme

Oddělíme bílky a žloutky, bílky přendáme do mísy společně s cukrem začneme šlehat při nízkých otáčkách, postupně přidáváme výkon, až vznikne hladký lesklý a pevní sníh. Nakonec ledabyle zašleháme pár lžiček kakaa - podle toho, jak tmavé chceme pusinky mít. Do těsta jde přidat ještě ocet a škrob, záleží na tom, jakou strukturu má výsledná pusinka mít. Pokud má být suchá, křupavá, škrob a ocet nepřidáváme. Pokud má být vlhká, táhlá, trochu jako žvýkačka, zašleháme ještě cukr a škrob.

2. Tvarujeme pusinky

Na pečící papír si nakreslíme 4 kruhy o velikosti cca. 8 cm. Lžící utvoříme pusinky, navrch je můžeme ještě posypat kakaem. Sušíme v troubě předehřáté na 150C asi ¾ hodiny. Dokud nejsou na povrchu pevné a suché.

3. Ovoce podle chuti

Na závěr dozdobíme ušlehanou smetanou nebo zakysanou smetanou a ovocem.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce BIO M 6ks (2 ks)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (100 g)

Avita Holandské kakao 100g (0 g)

Kand Vinný bílý ocet 0,5l (5 ml)

Natura Solamyl jemný bramborový škrob 250g (5 g)

Mlékárna Kunín smetana ke šlehání 31% 200g (1 ks)

Borůvky vanička 125g (1 ks)