Do dvou hodin
1 porce
Oddělíme bílky a žloutky, bílky přendáme do mísy společně s cukrem začneme šlehat při nízkých otáčkách, postupně přidáváme výkon, až vznikne hladký lesklý a pevní sníh. Nakonec ledabyle zašleháme pár lžiček kakaa - podle toho, jak tmavé chceme pusinky mít. Do těsta jde přidat ještě ocet a škrob, záleží na tom, jakou strukturu má výsledná pusinka mít. Pokud má být suchá, křupavá, škrob a ocet nepřidáváme. Pokud má být vlhká, táhlá, trochu jako žvýkačka, zašleháme ještě cukr a škrob.
Na pečící papír si nakreslíme 4 kruhy o velikosti cca. 8 cm. Lžící utvoříme pusinky, navrch je můžeme ještě posypat kakaem. Sušíme v troubě předehřáté na 150C asi ¾ hodiny. Dokud nejsou na povrchu pevné a suché.
Na závěr dozdobíme ušlehanou smetanou nebo zakysanou smetanou a ovocem.