0
K pokladně

Paštika z husích jater

Paštika z husích jater

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.8 g Husí játra
200 g Máslo
1 ks Malá cibule
1 stroužek Česnek
1 lžíce Tymián
1 lžíce Rozmarýn
0.07 ml Brandy
0 ks Sušené brusinky nebo jedlé kaštany
8 g Sůl
8 g Pepř celý

Postup přípravy

1. Smažíme

Do hlubší, ideálně litinové pánve dejte na 50g másla smažit na hrubo nakrájenou cibuli. Až zprůhlední, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku. Po necelé minutě přidejte očištěná a nakrájená husí játra, tymián a rozmarýn. Ze všech stran játra opečte a následně je podlijte brandy. Alkohol se během pár minut odpaří. Nyní pánev přikryjte poklicí a na mírném ohni vše duste asi 5 minut. Poté zkuste jeden kousek jater rozříznout a přesvědčte se, že není syrový.

2. Mixujeme

Pokud máte rádi paštiku hrubší, tak asi 2 kousky jater z pánve vyndejte a nakrájejte zvlášť. Nyní celý, ještě horký, obsah pánve rozmixujte a přidejte k němu cca 100 g nakrájeného povoleného másla (ale ne rozpuštěného). Celý obsah rozmixujte dohladka. Paštiku přendejte do misky a dochuťte ji solí, nasekanými sušenými brusinkami, případně mandlemi či povařenými nasekanými jedlými kaštany. Nezapomeňte zamíchat i nakrájené kousky jater!

3. Chladíme

Paštiku nyní přendejte do zavařovací sklenice či keramické formy, její povrch zalijte rozpuštěným máslem a posypte celými kuličkami barevného pepře. Paštiku nechte zcela zchladnout v lednici.

Nakupte potřebné ingredience

Husí játra (0.8 g)

Máslo (200 g)

Malá cibule (1 ks)

Česnek (1 stroužek)

Tymián (1 lžíce)

Rozmarýn (1 lžíce)

Brandy (0.07 ml)

Sušené brusinky nebo jedlé kaštany (0 ks)

Sůl (8 g)

Pepř celý (8 g)