Do hodinky
1 porce
Máslo a vejce vyndejte alespoň 2 hodiny předem z lednice, aby se ohřála na pokojovou teplotu. Máslo utřete s cukrem do světlé nadýchané pěny – pokud vlastníte robot, použijte třecí nástavec a nechte robot pracovat alespoň 5-10 minut. Pokud budete třít suroviny ručně, věnujte se jim alespoň 10-15 minut. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky dejte do nádoby vhodné ke šlehání. K máslové pěně dále postupně zapracujte žloutky. Pokračujte přidáním prosáté mouky, kakaa a prášku do pečiva. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Sníh přidejte k základu na těsto a pomocí stěrky zapracujte. Na středně velký plech nebo pekáč (cca 24 x 34 cm na 16 – 20 kousků) rozprostřete pečicí papír a těsto na něj nalijte. Pečte na 180°C, dokud není těsto upečené.
Ořechy můžete nejprve opražit nasucho na pánvi.Poté je rozemelte najemno a smíchejte s cukrem a rumem.Pokud by bylo náplň moc tuhá a nešla rozetřít, přidejte rum. Dejte však pozor, aby nebyla náplň zase příliš tekutá.Ořechovou náplň rovnoměrně rozprostřete na upečený korpus.
Na vodní lázni společně rozpusťte máslo a čokoládu.Vzniklou čokoládovou polevu nalijte na těsto a ořechovou náplní a nechte zatuhnout.Ideálně nechte odležet v chladu přes noc a poté krájejte nahřátým nožem na malé čtverečky.