Opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

Opečené tvarohové knedlíčky s rozvařenými hruškami a žmolenkou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Plnotučný tvaroh
2 ks Vejce
500 g Hrušky
1 ks Celá skořice
20 g Mletá skořice
620 g Polohrubá mouka (480 g na knedlíčky, 140 g na žmolenku)
250 g Máslo (150 g na knedlíčky, 100 g na žmolenku)
175 g Cukr krupice (75 g na knedlíčky, 100 g na žmolenku)
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Krok

Do mísy dáme 100 g rozehřátého másla, přidáme vejce a vše promícháme. Poté přidáme mouku, sůl, tvaroh, moučkový cukr a uhněteme těsto.

2. Krok

Z těsta vyválíme kulaté knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě. Hotové budou, až vyplavou na povrch.

3. Krok

Knedlíčky dáme vychladit do lednice a poté opečeme na zbytku másla.

4. Krok

Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozvaříme s cukrem a skořicí.

5. Krok

Smícháme polohrubou mouku, povolené máslo, cukr, špetku soli a mletou skořici. Žmolenku pečeme v troubě na 160 °C asi 25 min.

Nakupte potřebné ingredience

Plnotučný tvaroh (500 g)

Vejce (2 ks)

Hrušky (500 g)

Celá skořice (1 ks)

Mletá skořice (20 g)

Polohrubá mouka (480 g na knedlíčky, 140 g na žmolenku) (620 g)

Máslo (150 g na knedlíčky, 100 g na žmolenku) (250 g)

Cukr krupice (75 g na knedlíčky, 100 g na žmolenku) (175 g)

Sůl (1špetka)