0
K pokladně

Mořský vlk s fenyklovým salátem

Mořský vlk s fenyklovým salátem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Vlk mořský filet (cca 110g)
2 lžíce Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
10 ml Lukana Slunečnicový olej 1l
1 ks Fenykl (cca 280g)
1 ks Mrkev volná (cca 150g)
1 lžíce Petržel hladkolistá flowpack 100g
2 lžíce Medokomerc Med luční 900g
150 ml Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Citrón (cca 160g)
1 ks Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
3 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
30 g Diana Mandle plátky 100g

Postup přípravy

1. Opékáme z jedné strany

Pánev rozpálíme a necháme na ní rozpustit máslo. Přidáme kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat. Filety mořského vlka dobře osolíme, opepříme a kůží dolů dáme opéct na pánev. Opékáme pouze z jedné strany na mírném plameni a poléváme rozpuštěným horkým máslem.

2. Vymačkáme půl lžíce citronové šťávy

Fenykl s mrkví očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Petržel nakrájíme na drobno a v míse smícháme s mrkví a fenyklem. Vytvoříme zálivku z medu, olivového oleje a citrónové šťávy, kterou dochutíme solí a pepřem. Dobře promícháme.

3. Dobrou chuť!

Na talíř naservírujeme dochucený salát a filet mořského vlka. Posypeme plátky mandlí a podáváme s měsíčkem citrónu.

Nakupte potřebné ingredience

Vlk mořský filet (cca 110g) (2 ks)

Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g (2 lžíce)

Lukana Slunečnicový olej 1l (10 ml)

Fenykl (cca 280g) (1 ks)

Mrkev volná (cca 150g) (1 ks)

Petržel hladkolistá flowpack 100g (1 lžíce)

Medokomerc Med luční 900g (2 lžíce)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (150 ml)

Citrón (cca 160g) (1 ks)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (1 ks)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (3 g)

Diana Mandle plátky 100g (30 g)