Do hodinky
1 porce
Troubu si předehřejeme na 110 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Bílky společně se špetkou soli začneme na nejnižší otáčky šlehat, můžeme na to použít buď kuchyňského robota či klasický ruční šlehač, záleží, co máme k dispozici. Bílky pomalu šleháme, když jsou již téměř vyšlehané, začneme po lžících přidávat cukr. Po zašlehání veškerého cukru zvýšíme rychlost na maximum a šleháme tak dlouho, dokud sníh není zcela tuhý a cukrové krystalky se nerozpustí, trvá to asi 10 minut. To, že je cukr zašlehaný, poznáme tak, že když promneme mezi prsty trochu sněhu, je zcela hladký. Sníh by na konci šlehání měl být krásně lesklý a hutný. Nakonec přidáme ocet a škrob a zašleháme k bílkům. Sníh přesuneme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a vytvarujeme jednotlivá hnízda na pečící papír.
Pavlovu přesuneme do trouby a pečeme hodinu a 10 minut. Když je pavlova upečená, troubu pouze vypneme a necháme hnízda hodinu chladnout v troubě, poté dvířka lehce pootevřeme a necháme uvnitř zcela vychladnout.
Když pavlova chladne, připravíme si omáčku. Jahody lehce do změknutí povaříme, poté je rozmixujeme dohladka, měla by nám vzniknout hladká omáčka. Upečená hnízda naplníme jahodovou omáčkou a vyšlehanou šlehačkou, ozdobíme malinami a můžeme podávat.