0
K pokladně

Mini pavlova s jahodovou omáčkou a malinami

Mini pavlova s jahodovou omáčkou a malinami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Bílky
200 g Krupicový cukr
1 lžíce Ocet
5 g Škrob
1 špetka Sůl
200 g Smetana ke šlehání (na náplň)
150 g Jahody (na náplň)
1 balení Maliny na ozdobu

Postup přípravy

1. Krok

Troubu si předehřejeme na 110 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Bílky společně se špetkou soli začneme na nejnižší otáčky šlehat, můžeme na to použít buď kuchyňského robota či klasický ruční šlehač, záleží, co máme k dispozici. Bílky pomalu šleháme, když jsou již téměř vyšlehané, začneme po lžících přidávat cukr. Po zašlehání veškerého cukru zvýšíme rychlost na maximum a šleháme tak dlouho, dokud sníh není zcela tuhý a cukrové krystalky se nerozpustí, trvá to asi 10 minut. To, že je cukr zašlehaný, poznáme tak, že když promneme mezi prsty trochu sněhu, je zcela hladký. Sníh by na konci šlehání měl být krásně lesklý a hutný. Nakonec přidáme ocet a škrob a zašleháme k bílkům. Sníh přesuneme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a vytvarujeme jednotlivá hnízda na pečící papír.

2. Krok

Pavlovu přesuneme do trouby a pečeme hodinu a 10 minut. Když je pavlova upečená, troubu pouze vypneme a necháme hnízda hodinu chladnout v troubě, poté dvířka lehce pootevřeme a necháme uvnitř zcela vychladnout.

3. Krok

Když pavlova chladne, připravíme si omáčku. Jahody lehce do změknutí povaříme, poté je rozmixujeme dohladka, měla by nám vzniknout hladká omáčka. Upečená hnízda naplníme jahodovou omáčkou a vyšlehanou šlehačkou, ozdobíme malinami a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Bílky (3 ks)

Krupicový cukr (200 g)

Ocet (1 lžíce)

Škrob (5 g)

Sůl (1špetka)

Smetana ke šlehání (na náplň) (200 g)

Jahody (na náplň) (150 g)

Maliny na ozdobu (1balení)