Do hodinky
1 porce
Z mouky, vejce, sody, 30 g másla a medu vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, dáme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do zlatova. Těsto necháme vychladnout a rozmixujeme ho v mixeru na jemno. Malou část rozmixovaného těsta si necháme stranou na obalování.
Zbylé máslo rozpustíme a utřeme se salkem do hladkého krému, do kterého přidáme nasekané mandle bez slupky, vyloupané a nasekané ořechy a namočené hrozinky v rumu, které se hezky natáhnou alkoholem. Vše smícháme s rozmixovaným těstem a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve zbytku rozmixovaného těsta.
Mandle jednoduše oloupeme tak, že je vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, mandle scedíme a vložíme do ledové vody.