Martinské rohlíčky

Martinské rohlíčky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Hladká mouka
6 g Kypřicí prášek do pečiva
130 g Cukr krupice
250 g Tvaroh tučný
5 lžic Slunečnicový olej
2 ks Vejce
1 ks Mandle plátky
150 g Vlašská jádra
200 ml Polotučné mléko
50 g Piškoty
1 lžíce Med
40 ml Rum

Postup přípravy

1. Ořechová náplň

Nejprve si připravíme ořechovou náplň. V hrnci ohřejeme mléko, ale nevaříme ho. Do něho nejprve přidáme 50 g cukru a necháme ho rozpustit. Pak vsypeme namleté ořechy a necháme je asi 5 minut prohřát. Poté přidáme mleté piškoty, med a rum a vše promícháme. Asi po jedné minutě odstavíme ze sporáku a necháme směs zchladnout.

2. Tvarohové těsto

Nyní si připravíme těsto. Prosátou hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a zbývajícím cukrem (70g). Pak k této směsi přidáme tvaroh, olej a jedno vejce a vše důkladně (nejlépe ručně) zapracujte. Nyní těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme do kruhové placky o průměru cca 25 cm, to rozdělíme na 8 dílů ve tvaru trojúhelníků. Do nejširší části dáme náplň a zarolujeme rohlíček.

3. Můžeme péct

Tyto vyskládáme na plech s pečícím papírem a necháme je cca 30 minut pod čistou utěrkou odpočívat. Pak je pomašlujeme vaječným bílkem a každý posypeme plátky mandlí. Rohlíčky pečeme při 180 stupních asi 20 - 30 minut. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (300 g)

Kypřicí prášek do pečiva (6 g)

Cukr krupice (130 g)

Tvaroh tučný (250 g)

Slunečnicový olej (5lžic)

Vejce (2 ks)

Mandle plátky (1 ks)

Vlašská jádra (150 g)

Polotučné mléko (200 ml)

Piškoty (50 g)

Med (1 lžíce)

Rum (40 ml)