Do půl hodinky
1 porce
Rýži připravíme podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Potom začneme s přípravou marinády na lososa. Na pánvi zpěníme na oleji nakrájenou jarní cibulku (světlou část), přidáme kari koření, nasekaný zázvor, česnek, chilli, v hmoždíři roztlučená semínka kardamonu, promícháme a necháme krátce rozvonět. Přidáme kokosové mléko, citronovou šťávu, část nasekané jarní cibulky (zelená část). Omáčku dochutíme solí, necháme zredukovat.
Připravíme si 2 ks banánových listů na zabalení filetů, přibližně o velikosti 40 x 25 cm. Další 2 ks si připravíme na servírování, místo talířů. Filety z lososa položíme na čistý banánový list, osolíme, potřeme připravenou marinádou, posypeme nasekanými bylinkami a zbytkem nakrájené jarní cibulky. Filety zabalíme a vložíme do pekáče.
Pečeme v troubě 15-20 minut, podle velikosti filetů. Lososa servírujte na čerstvém banánovém listu s rýží.