0
K pokladně

Kávový mousse

Kávový mousse

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Žloutek
2 ks Bílek
60 g Cukr krystal
220 g Smetana ke šlehání
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Krok

Uvařte si vaše oblíbené espresso nebo ristretto. Káva musí mít výraznou chuť, aby se v dezertu projevila, takže se nebojte intenzivních příchutí.

2. Krok

Odměřte 60 ml horké kávy, přidejte špetku soli a dejte ji vychladnout do lednice.

3. Krok

Do studené kávy zapracujte pomocí tyčového mixéru žloutky a uložte ji do zpět do chladničky.

4. Krok

Do smetany přidejte polovinu cukru a vyšlehejte ji, dokud nezhoustne.

5. Krok

Kávovou směs postupně vmíchejte do tuhé šlehačky a následně přidejte citronovou šťávu a znovu zamíchejte.

6. Krok

V nerezové misce vyšlehejte bílky se zbylým cukrem do tuha.

7. Krok

Následně pomocí stěrky jemně promíchejte kávovou směs s bílky.

8. Krok

Kávovou pěnu rozdělíme do slavnostních sklenic a necháme vychladit alespoň 6 hodin v ledničce.

Dezert bude lahodit i oku, pokud jej ozdobíte kakaovým práškem, čokoládovými hoblinkami nebo jedlými květinami.

Nakupte potřebné ingredience

Žloutek (2 ks)

Bílek (2 ks)

Cukr krystal (60 g)

Smetana ke šlehání (220 g)

Sůl (1špetka)