Linecké cukroví

Linecké cukroví

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.3 g 300 g hladké mouky
0.1 g 100 g moučkového cukru
200 g 200 g másla
0.2 ks 1 vejce
1 ks kůra z poloviny citronu
1 x marmeláda

Postup přípravy

1. Začínáme

Nejprve na vál prosejte mouku a cukr. Do směsi přidejte mírně změklé máslo, 1 žloutek, nastrouhanou citronovou kůru a krátce zpracujte. Buďto můžete těsto tvarovat hned, nebo zabalit do alobalu nebo mikroténového sáčku a uložit až do druhého dne do chladničky.

2. Vykrajování

Těsto nejprve na pomoučeném vále vyvalujte asi na 3 mm silný plát a poté vykrajujte požadované tvary. Ty pokládejte na plechy vymazané tukem.

3. Pečení

V horkovzdušné troubě pečte zpravidla dva plechy najednou, v běžné elektrické nebo plynové, středně vyhřáté, jen jeden plech. Pečte zhruba deset minut při 175 °C.

4. Finále

Upečené tvary klaďte po vychladnutí do krabic a na plata tak, aby tvary zůstaly rovné. Pak je pomažte marmeládou a spojte k sobě.

Nakupte potřebné ingredience

300 g hladké mouky (0.3 g)

100 g moučkového cukru (0.1 g)

200 g másla (200 g)

1 vejce (0.2 ks)

kůra z poloviny citronu (1 ks)

marmeláda (1x)