Kynuté jahodové knedlíky

Kynuté jahodové knedlíky

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Polohrubá mouka
20 g Droždí
1 lžíce Cukr krupice
250 ml Polotučné mléko
1 ks Vejce
1 špetka Sůl
300 g Jahody
250 g Tvrdý tvaroh (na ozdobu)
100 g Cukr moučka (na ozdobu)
150 g Máslo (na ozdobu)

Postup přípravy

1. Založte kvásek

Mouku si nasypejte do misky a udělejte v ní důlek. Rozdrobte do něj droždí, přidejte lžíci krupicového cukru a polovinu vlažného mléka.

2. Vypracujte těsto a připravte knedlíky

Když vzejde kvásek přilijte zbytek mléka, vejce a sůl. Vypracujte tužší nelepivé těsto a nechte ho hodinu kynout. Pak ho celé rozválejte na 1 cm silný plát a ten rozkrájejte na čtverce 8 x 8 cm. Do každého kousku zabalte jahodu a vytvarujte knedlík.

3. Uvařte knedlíky a ozdobte je

Knedlíky vařte asi 8 min, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchejte vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Zdobte strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Nakupte potřebné ingredience

Polohrubá mouka (500 g)

Droždí (20 g)

Cukr krupice (1 lžíce)

Polotučné mléko (250 ml)

Vejce (1 ks)

Sůl (1špetka)

Jahody (300 g)

Tvrdý tvaroh (na ozdobu) (250 g)

Cukr moučka (na ozdobu) (100 g)

Máslo (na ozdobu) (150 g)