0
K pokladně

Kuřecí stehna v parmazánové strouhance

Kuřecí stehna v parmazánové strouhance

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Kuřecí stehna
1 ks Bílý jogurt
1 ks Hrst plocholisté petrželky
2 stroužky Česnek
50 g Půl hrnku strouhaného parmazánu
100 g Půl hrnku strouhanky
5 g Sůl
30 g Máslo

Postup přípravy

1. Připravíme směs

V bílém jogurtu rozmíchejte nasekané lístky plocholisté petržele a nadrcený česnek, trochu směs osolte.

2. Maso necháme odpočívat

Kuřecí stehna, či rozporcované kuře lehce osolte a obalte v jogurtové směsi. Kuře nechte 2-3 hodinky v jogurtu odpočívat, díky němu krásně zkřehne.

3. Maso obalíme

Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a jednotlivé porce, hojně pokryté jogurtovou směsí, v ní obalte. Takto připravené kuře naskládejte do máslem vymazaného pekáče a na jednotlivé porce položte 1 lžičku másla.

4. Pečeme

Přiklopte je a dejte péct asi na 70 minut na 180 stupňů. Asi po 30 minutách kuře podlijte asi 50 ml vody. Po 70 minutách sundejte z pekáče pokličku a dopékejte ho pod grilem na 200 stupňů do zlatova. Během toho kuřecí maso přelévejte výpekem.

5. TIP!

Podávejte například s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí stehna (4 ks)

Bílý jogurt (1 ks)

Hrst plocholisté petrželky (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Půl hrnku strouhaného parmazánu (50 g)

Půl hrnku strouhanky (100 g)

Sůl (5 g)

Máslo (30 g)