Do hodinky
1 porce
V bílém jogurtu rozmíchejte nasekané lístky plocholisté petržele a nadrcený česnek, trochu směs osolte.
Kuřecí stehna, či rozporcované kuře lehce osolte a obalte v jogurtové směsi. Kuře nechte 2-3 hodinky v jogurtu odpočívat, díky němu krásně zkřehne.
Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a jednotlivé porce, hojně pokryté jogurtovou směsí, v ní obalte. Takto připravené kuře naskládejte do máslem vymazaného pekáče a na jednotlivé porce položte 1 lžičku másla.
Přiklopte je a dejte péct asi na 70 minut na 180 stupňů. Asi po 30 minutách kuře podlijte asi 50 ml vody. Po 70 minutách sundejte z pekáče pokličku a dopékejte ho pod grilem na 200 stupňů do zlatova. Během toho kuřecí maso přelévejte výpekem.
Podávejte například s bramborovou kaší. Dobrou chuť!