Do dvou hodin
1 porce
Z kuřete odkrojíme křídla v kloubech. Dvěma podélnými řezy kolem hrudní kosti uvolníme prsa od skeletu a maso odřízneme podél hrudního koše až k páteři. Stehna uvolníme v kloubech a vyřízneme skelet. Vyřízneme křídelní klouby a kosti. Nařízneme maso na vnitřní straně stehen podél velkých kostí a kosti i klouby vykrojíme.
Troubu rozehřejte na 200°C. Rozpalte pánev na středním plameni a rozpusťte na něm lžíci másla. ½ cibule a česnek nakrájejte na menší kostičky a společně orestujte do lehkého zhnědnutí. Přidejte omytý špenát a nechte lehce zavadnout. Osolte a opepřete.
Druhou ½ cibule nakrájejte na drobno a na lžíci másla orestujte. Přidejte 4 vejce a vytvořte vaječinu. Těsně předtím, než budou vajíčka hotová, přidejte hrášek. Osolte a opepřete.
Vykostěné kuře dobře osolte z obou stran a rozložte si ho na prkénku kůží dolů. Plátky slaniny poklaďte rovnoměrně na maso, poté rozložte na slaninu vrstvu špenátu a nakonec vaječinu. Tymián zbavte dřevnatého stonku a použijte jako poslední část nádivky.
Kuře opatrně zabalte do rolády a pomocí provázku zavažte, aby vše drželo pohromadě. Roládu vložte do pekáče a pečte 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude maso dostatečně měkké.