Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.1 ks Cibule
3 stroužky Česnek
100 g Slanina
2 lžíce Máslo
1 ks Kuře celé
150 g Špenát
4 ks Vejce
80 g Hrášek
2 větvičky Tymián

Postup přípravy

1. Jak vykostit kuře - tip od Evy

Z kuřete odkrojíme křídla v kloubech. Dvěma podélnými řezy kolem hrudní kosti uvolníme prsa od skeletu a maso odřízneme podél hrudního koše až k páteři. Stehna uvolníme v kloubech a vyřízneme skelet. Vyřízneme křídelní klouby a kosti. Nařízneme maso na vnitřní straně stehen podél velkých kostí a kosti i klouby vykrojíme.

2. Cibule, česnek, špenát

Troubu rozehřejte na 200°C. Rozpalte pánev na středním plameni a rozpusťte na něm lžíci másla. ½ cibule a česnek nakrájejte na menší kostičky a společně orestujte do lehkého zhnědnutí. Přidejte omytý špenát a nechte lehce zavadnout. Osolte a opepřete.

3. Hrášek a vejce

Druhou ½ cibule nakrájejte na drobno a na lžíci másla orestujte. Přidejte 4 vejce a vytvořte vaječinu. Těsně předtím, než budou vajíčka hotová, přidejte hrášek. Osolte a opepřete.

4. Plníme roládu

Vykostěné kuře dobře osolte z obou stran a rozložte si ho na prkénku kůží dolů. Plátky slaniny poklaďte rovnoměrně na maso, poté rozložte na slaninu vrstvu špenátu a nakonec vaječinu. Tymián zbavte dřevnatého stonku a použijte jako poslední část nádivky.

5. Zabalíme a pečeme

Kuře opatrně zabalte do rolády a pomocí provázku zavažte, aby vše drželo pohromadě. Roládu vložte do pekáče a pečte 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude maso dostatečně měkké.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (0.1 ks)

Česnek (3 stroužky)

Slanina (100 g)

Máslo (2 lžíce)

Kuře celé (1 ks)

Špenát (150 g)

Vejce (4 ks)

Hrášek (80 g)

Tymián (2větvičky)