Do hodinky
1 porce
Nejprve oloupejte a na hrubo nakrájejte cibuli. Tu osmažte na olivovém oleji v litinové pánvi nebo pekáči, ve kterém budete pokrm později péct. Až začne lehce zlátnout, dejte pánev i s cibulí stranou.
Nyní si oloupejte a na měsíčky nakrájejte brambory. Rozprostřete je na cibulku do pánve, osolte je a pokapejte olivovým olejem. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte péct na 190 stupňů na 20 minut do vyhřáté trouby.
Mezitím si připravte omáčku z tekutého medu, obou druhů hořčic, trochy oleje, česneku, pepře a soli. Uvedené poměry berte spíš orientačně, omáčku si vylaďte podle své chuti, jestli máte rádi spíš sladší či pikantnější. Přijdete případně i šťávu z citrónu.
Po předpečení brambor je vyndejte z trouby, vyskládejte na ně nakrájená mírně osolená syrová kuřecí prsa a vše zalijte hořčično-medovou směsí. Navrch položte snítky rozmarýnu. Opět pánev zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte péct dalších 20 minut.
Nakonec dopékejte odkryté pod grilem dalších cca 15 minut. Dobrou chuť