0
K pokladně

Kuřecí prsa pečená s hořčično-medovou omáčkou a rozmarýnem

Kuřecí prsa pečená s hořčično-medovou omáčkou a rozmarýnem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Kuřecí prsní řízky
600 g Brambory typu C
2 ks Cibule
2 lžíce Med
1 lžíce Hrubozrnná hořčice
2 lžíce Hořčice
2 stroužky Česnek
10 ml Olivový olej
1 ks Snítky rozmarýnu
5 g Sůl
5 g Pepř
5 ml Šťáva z citrónu

Postup přípravy

1. Nachystáme cibuli

Nejprve oloupejte a na hrubo nakrájejte cibuli. Tu osmažte na olivovém oleji v litinové pánvi nebo pekáči, ve kterém budete pokrm později péct. Až začne lehce zlátnout, dejte pánev i s cibulí stranou.

2. Pečeme

Nyní si oloupejte a na měsíčky nakrájejte brambory. Rozprostřete je na cibulku do pánve, osolte je a pokapejte olivovým olejem. Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte péct na 190 stupňů na 20 minut do vyhřáté trouby.

3. Připravíme omáčku

Mezitím si připravte omáčku z tekutého medu, obou druhů hořčic, trochy oleje, česneku, pepře a soli. Uvedené poměry berte spíš orientačně, omáčku si vylaďte podle své chuti, jestli máte rádi spíš sladší či pikantnější. Přijdete případně i šťávu z citrónu.

4. Pečeme

Po předpečení brambor je vyndejte z trouby, vyskládejte na ně nakrájená mírně osolená syrová kuřecí prsa a vše zalijte hořčično-medovou směsí. Navrch položte snítky rozmarýnu. Opět pánev zakryjte poklicí nebo alobalem a nechte péct dalších 20 minut.

5. Dopékáme

Nakonec dopékejte odkryté pod grilem dalších cca 15 minut. Dobrou chuť

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí prsní řízky (500 g)

Brambory typu C (600 g)

Cibule (2 ks)

Med (2 lžíce)

Hrubozrnná hořčice (1 lžíce)

Hořčice (2 lžíce)

Česnek (2 stroužky)

Olivový olej (10 ml)

Snítky rozmarýnu (1 ks)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)

Šťáva z citrónu (5 ml)