Kuřátka z vařených vajec

Kuřátka z vařených vajec

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Vejce
50 g Lučina
20 g Hořčice
5 g Pažitka
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
10 g Mrkev
10 g Nakládané okurky
50 g Polníček

Postup přípravy

1. Krok

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

2. Krok

Vejce rozkrojíme na půlku a vyjmeme žloutky.

3. Krok

Žloutky smícháme s lučinou, hořčicí, nasekanou pažitkou a podle chuti dochutíme solí a pepřem.

4. Krok

Hotovou směs přendáme do cukrářského pytlíku a nastříkáme do vajec.

5. Krok

Z mrkve vytvoříme zobáčky a z okurky očička. V misce vytvoříme podestýlku z polníčku
a navrch přendáme hotová kuřátka.

6. Tip:

Na očička kuřátek můžete použít kuličky černého pepře. Před konzumací ale vždycky kuličky černého pepře vyndejte.

7. Jste hraví?

Rádi v kuchyni tvoříte a třeba také zapojujete děti? V tom případě se pobavíte u našich kuřátek z vajec natvrdo, které vám bude možná líto sníst, jak budou roztomilá. Zcela zásadní jsou v tomto receptu vejce, o tom žádná. Proto by měla být opravdu kvalitní, což vám mohou napovědět také značky kvality – např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Vejce by měla představovat jeden z pilířů naší stravy, protože jsou dobře stravitelná, skvěle nás zasytí a obsahují velké množství vitaminů a minerálů. Navíc se s nimi dá dobře pracovat, protože jsou výborně kombinovatelná s dalšími surovinami. Náplň kuřátek můžete klidně doplnit i o nějakou další pochutinu. Ať se vám kuřátka vyvedou.

Nakupte potřebné ingredience

Lučina (50 g)

Hořčice (20 g)

Pažitka (5 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Mrkev (10 g)

Nakládané okurky (10 g)

Polníček (50 g)