Do půl hodinky
1 porce
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
Vejce rozkrojíme na půlku a vyjmeme žloutky.
Žloutky smícháme s lučinou, hořčicí, nasekanou pažitkou a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
Hotovou směs přendáme do cukrářského pytlíku a nastříkáme do vajec.
Z mrkve vytvoříme zobáčky a z okurky očička. V misce vytvoříme podestýlku z polníčku
a navrch přendáme hotová kuřátka.
Na očička kuřátek můžete použít kuličky černého pepře. Před konzumací ale vždycky kuličky černého pepře vyndejte.
Rádi v kuchyni tvoříte a třeba také zapojujete děti? V tom případě se pobavíte u našich kuřátek z vajec natvrdo, které vám bude možná líto sníst, jak budou roztomilá. Zcela zásadní jsou v tomto receptu vejce, o tom žádná. Proto by měla být opravdu kvalitní, což vám mohou napovědět také značky kvality – např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Vejce by měla představovat jeden z pilířů naší stravy, protože jsou dobře stravitelná, skvěle nás zasytí a obsahují velké množství vitaminů a minerálů. Navíc se s nimi dá dobře pracovat, protože jsou výborně kombinovatelná s dalšími surovinami. Náplň kuřátek můžete klidně doplnit i o nějakou další pochutinu. Ať se vám kuřátka vyvedou.