0
K pokladně

Farmářský drůbeží burger

Farmářský drůbeží burger

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Krůtí maso (na 3 porce)
1 hrst Bazalka (na maso)
2 stroužky Česnek (1 stroužek na maso, 1 stroužek na chimichurri)
1.5 ks Šťáva z citrónu (šťáva z 1 citrónu na maso, šťáva z půlky citrónu na chimichurri)
3 ks Šalotka (1 na maso, 2 na chimichurri)
1 hrnek Olivový olej (na chimichurri)
40 g Koriandr (na chimichurri)
20 g Petržel (na chimichurri)
20 g Oregano (na chimichurri)
2 ks Chilli jalapeno (na chimichurri)
2 ks Nakládané feferonky (na chimichurri)
1 ks Kůra z 1 citrónu (na chimichurri)
30 ml Jablečný ocet (na křenový dip)
1 lžička Med (na křenový dip)
1 lžička Dijonská hořčice (na křenový dip)
3 lžíce Nastrouhaný čerstvý křen (na křenový dip)
190 g Zakysaná smetana (na křenový dip)
4 lžíce Nakládaná cibulka (není nutná)
1 ks Salát (k servírování)
2 ks Kapie (k servírování)
1 balení Klíčky ředkvičky (k servírování)
4 ks Bulky (k servírování)

Postup přípravy

1. Připravte křenový dip

První krokem je příprava dochucovadel. Veškeré ingredience na křenový dip smíchejte dohromady.

2. Připravte chimichurri

Příprava chimichurri je také jednoduchá. Bylinky, papričky a šalotku nakrájejte najemno. Přesuňte do misky, přidejte rozdrcený česnek, citrónovou kůru a šťávu. Zalijte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Uchovávejte v uzavíratelné nádobě v lednici.

3. Rozpálíme gril

Kapie zbavte semínek, rozčtvrťte je a položte rovnou na gril. Grilujte doměkka. Přesuňte je na talíř a pokapejte zevnitř šťávou z půlky citrónu. Důkladně osolte a opepřete.

4. Připravíme maso

Mezitím si připravte maso. Šalotku a bazalku nakrájte najemno. Česnek rozdrtťe. Vše přesuňte spolu s masem do misky. Přidejte šťávu pouze z 1/2 citrónu, 3/4 lžičky soli a pepř. Dlaněmi promíchejte směs a vytvarujte 4 placky.

5. Grilujeme

Gril máme rozpálený min. na 250°C. Krůtí placky umístěte na gril a grilujte z každé strany cca 3 minuty. Lehce si opečte rozkrojené bulky zevnitř.

6. Servírujeme

Spodní díl rozpečené bulky pomažte lžíci chimichurri, následují listy salátu, klíčky ředkvičky, nakládaná cibulka, krůtí placka, lžíce křenového dipu, 2 kusy papriky a na závěr horní bulka.

Nakupte potřebné ingredience

Krůtí maso (na 3 porce) (400 g)

Bazalka (na maso) (1hrst)

Česnek (1 stroužek na maso, 1 stroužek na chimichurri) (2 stroužky)

Šťáva z citrónu (šťáva z 1 citrónu na maso, šťáva z půlky citrónu na chimichurri) (1.5 ks)

Šalotka (1 na maso, 2 na chimichurri) (3 ks)

Olivový olej (na chimichurri) (1hrnek)

Koriandr (na chimichurri) (40 g)

Petržel (na chimichurri) (20 g)

Oregano (na chimichurri) (20 g)

Chilli jalapeno (na chimichurri) (2 ks)

Nakládané feferonky (na chimichurri) (2 ks)

Kůra z 1 citrónu (na chimichurri) (1 ks)

Jablečný ocet (na křenový dip) (30 ml)

Med (na křenový dip) (1lžička)

Dijonská hořčice (na křenový dip) (1lžička)

Nastrouhaný čerstvý křen (na křenový dip) (3 lžíce)

Zakysaná smetana (na křenový dip) (190 g)

Nakládaná cibulka (není nutná) (4 lžíce)

Salát (k servírování) (1 ks)

Kapie (k servírování) (2 ks)

Klíčky ředkvičky (k servírování) (1balení)

Bulky (k servírování) (4 ks)