Krémová kuřecí polévka

Krémová kuřecí polévka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Kuřecí stehna
2 ks Cibule
4 ks Řapíkatý celer
2 ks Petržel
1 ks Pórek
1 větviček Tymián
4 ks Bobkový list
4 ks Nové koření
45 g Hladká mouka
300 ml Smetana na šlehání
1 lžíce Olej
5 g Pepř

Postup přípravy

1.

Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.

2.

Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.

3.

Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.

4.

TIP: Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí stehna (1 kg)

Cibule (2 ks)

Řapíkatý celer (4 ks)

Petržel (2 ks)

Pórek (1 ks)

Tymián (1větviček)

Bobkový list (4 ks)

Nové koření (4 ks)

Hladká mouka (45 g)

Smetana na šlehání (300 ml)

Olej (1 lžíce)

Pepř (5 g)