Do dvou hodin
1 porce
Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu.
Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu.
TIP: Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.