Slavíme naše mistry světa s DOPRAVOU ZDARMA DO ÚTERÝ! Takže pokud vás včerejší fandění zmohlo a zůstáváte doma, využijte ji. Hoši, děkujem!

0
K pokladně

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Králičí maso
50 g Uzená slanina
1 lžíce Sůl a pepř (na dochucení)
2 lžíce Ocet
1 lžíce Cukr krupice
1 ks Cibule
1 ks Petržel
4 ks Mrkev
400 g Celer
1 balení Bobkový list
2 balení Nové koření
3 ks Pepř celý
80 g Sádlo
2 lžíce Hladká mouka
1 lžička Citronová šťáva
1 lžička Cukr moučka
1 lžička Hořčice plnotučná
250 ml Zakysaná smetana

Postup přípravy

1. Příprava masa

Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet.

2. Pečeme

Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme, až změkne. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme.

3. Na závěr

Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.

4. Servírujeme

Podáváme s pečenými bramborami a rozmarýnem.

Nakupte potřebné ingredience

Králičí maso (600 g)

Uzená slanina (50 g)

Sůl a pepř (na dochucení) (1 lžíce)

Ocet (2 lžíce)

Cukr krupice (1 lžíce)

Cibule (1 ks)

Petržel (1 ks)

Mrkev (4 ks)

Celer (400 g)

Bobkový list (1balení)

Nové koření (2balení)

Pepř celý (3 ks)

Sádlo (80 g)

Hladká mouka (2 lžíce)

Citronová šťáva (1lžička)

Cukr moučka (1lžička)

Hořčice plnotučná (1lžička)

Zakysaná smetana (250 ml)