0
K pokladně

Kotleta se zelím

Kotleta se zelím

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 plátky Vepřové kotlety
1 ks Špičaté zelí
2 ks Šalotka
200 ml Tmavé pivo
40 g Máslo
1 balení Plnotučná hořčice
1 balení Bazalkové pesto
1 balení Olej
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Špičaté zelí nakrájíme na větší kostičky a spaříme v osolené vodě. Propláchneme studenou vodou. Zelí musí zůstat křupavé.

2. Krok

Vepřovou kotletu osolíme a opepříme. Poté z obou stran kotletu opečeme na rozpálené pánvi a vložíme maso na pekáčku do předehřáté trouby na 120 °C cca na 15 minut.

3. Krok

Na pánvičce, kterou jsme používali na opékání masa, zůstal výpek. K němu přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme do zlatova. Zalijeme pivem, přidáme trochu hořčice a necháme povařit. Nakonec zašleháme máslo.

4. Krok

Zelí dokončíme tak, že ho prohřejeme na pánvi a promícháme s větším množstvím bazalkového pesta. Můžeme přidat máslo pro lepší konzistenci.

Nakupte potřebné ingredience

Vepřové kotlety (4plátky)

Špičaté zelí (1 ks)

Šalotka (2 ks)

Tmavé pivo (200 ml)

Máslo (40 g)

Plnotučná hořčice (1balení)

Bazalkové pesto (1balení)

Olej (1balení)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)