Do hodinky
1 porce
Jako první si připravíme dip, aby měl čas trochu vychladnout v lednici. Nejprve očistíme a nastrouháme křen - čím víc pálí, tím líp. Přidáme cca 5 lžiček křenu do zakysané smetany (přesné množství záleží na chuti).
Dip osolíme, opepříme, přidáme šťávu z půlky citronu, dvě lžičky nadrobno nasekané petrželky a nakonec vše zakápneme dvěma lžičkami olivového oleje a promícháme. Hotový dip necháme pár minut odpočinout v lednici.
Pstruha pokapeme olivovým olejem a do břicha vložíme snítku rozmarýnu. Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme začít grilovat. Zároveň můžeme na roštu grilovat také cherry rajčátka (vcelku). Opékáme zhruba 10 minut a rybu v polovině otočíme, ale pozor! Po otočení pstruha vždycky položte na jiné místo, než ležel doteď.
Rajčata sundáme z grilu, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Rybu servírujeme s rajčátky, chlebem a trochou dresinku. Vůbec neškodí celý pokrm ještě jednou zlehka zakápnout extra panenským olivovým olejem.
Grilovaný pstruh přímo volá po skleničce pořádně vychlazeného bílého vína. Tak na zdraví a hlavně dobrou chuť!