Kefírové lívance

Kefírové lívance

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 ml Kefír
1 ks Vejce
330 g Hladká mouka
1 lžička Jedlá soda
1 špetka Sůl
1 balení Tučný tvaroh
4 lžíce Javorový sirup

Postup přípravy

1. Připravíme si těsto

Kefír lehce prošleháme s vajíčkem, poté přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a solí a metličkou vymícháme hladké a velmi husté těsto. Necháme ho odpočívat 15 minut.

2. Smažíme lívance

Jakmile je těsto odleželé, osmažíme jednotlivé lívanečky v lívanečníku. Pokud ho nemáme, smažíme je na pánvi, nebudou však tak nadýchané.

3. Ozdobíme s podáváme

Osmažené lívanečky ozdobíme tvarohem, ovocem a javorovým sirupem a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Kefír (500 ml)

Vejce (1 ks)

Hladká mouka (330 g)

Jedlá soda (1lžička)

Sůl (1špetka)

Tučný tvaroh (1balení)

Javorový sirup (4 lžíce)