0
K pokladně

Kávový cheesecake

Kávový cheesecake

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

220 g Máslové sušenky (na formu 26 cm)
100 g Máslo
600 g Smetanový sýr
130 g Moučkový cukr
1 hrnek Silné espresso
130 g Šufan Espresso krém
150 g Smetana ke šlehání
4 ks Vejce
20 g Škrob
1 lžíce Kakao
30 g Šufan máslo (na ozdobu)
30 g Rozdrcené sušenky

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 160 a dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Máslo si rozpustíme a sušenky rozmixujeme v mixéru na drobky. K nim poté přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkový základ přesuneme do formy a prsty umačkáme do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dáme péct do trouby na 10 minut.

2. Krok

Nyní připravíme náplň. Smetanový sýr asi 3 minuty šleháme, poté přidáme smetanu, cukr a škrob a zašleháme do hladkého krému. V tuto chvíli přidáme vajíčka, espresso, kakao a espresso máslo a vyšleháme opět hladký krém. Takto připravený krém přelijeme na upečený korpus, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě 35 minut, po uplynutí času troubu pouze vypneme, lehce pootevřeme dvířka a necháme hodinu chladnout.

3. Krok

Nyní potřeme zbylým máslem a posypeme nadrcenými sušenkami. Nyní přesuneme do lednice alespoň na 3 hodiny. Když je zcela studený, nožem ho raději odřízneme od stěn formy, vyndáme ho, přesuneme na talíř a podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Máslové sušenky (na formu 26 cm) (220 g)

Máslo (100 g)

Smetanový sýr (600 g)

Moučkový cukr (130 g)

Silné espresso (1hrnek)

Šufan Espresso krém (130 g)

Smetana ke šlehání (150 g)

Vejce (4 ks)

Škrob (20 g)

Kakao (1 lžíce)

Šufan máslo (na ozdobu) (30 g)

Rozdrcené sušenky (30 g)