Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 160 a dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Máslo si rozpustíme a sušenky rozmixujeme v mixéru na drobky. K nim poté přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Sušenkový základ přesuneme do formy a prsty umačkáme do hladké vrstvy. Takto připravený korpus dáme péct do trouby na 10 minut.
Nyní připravíme náplň. Smetanový sýr asi 3 minuty šleháme, poté přidáme smetanu, cukr a škrob a zašleháme do hladkého krému. V tuto chvíli přidáme vajíčka, espresso, kakao a espresso máslo a vyšleháme opět hladký krém. Takto připravený krém přelijeme na upečený korpus, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě 35 minut, po uplynutí času troubu pouze vypneme, lehce pootevřeme dvířka a necháme hodinu chladnout.
Nyní potřeme zbylým máslem a posypeme nadrcenými sušenkami. Nyní přesuneme do lednice alespoň na 3 hodiny. Když je zcela studený, nožem ho raději odřízneme od stěn formy, vyndáme ho, přesuneme na talíř a podáváme.