0
K pokladně

Karamelové latté se skořicí

Karamelové latté se skořicí

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

40 g Krupicový cukr (na karamel)
150 g Smetana ke šlehání (50 g na karamel, 100 g na kávu)
1 špetka Sůl (na karamel)
2 x Silné espresso
200 ml Plnotučné mléko (na kávu)

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si připravíme karamel. Cukr nasypeme do rendlíku a za občasného míchání rozehřejeme na hnědý karamel. Když je karamel rozpuštěný, začneme za stálého míchání po troškách přidávat smetanu. Vždy počkáme, až nám vznikne hladká omáčka, poté přilijeme další. Nyní bychom měli mít bublající horkou a hnědou karamelovou omáčku. Stáhneme ji z plotny, přidáme sůl a necháme vychladnout. V žádném případě karamel neochutnáváme, je extrémně horký.

2. Krok

Lžíci studeného karamelu nalijeme na dno připraveného hrnku, další pomažeme jeho strany. Nyní se vrhneme na přípravu kávy. Do hrníčku s karamelem připravíme horké napěněné mléko z kávovaru, poté ji zalijeme již hotovým silným espressem. Nakonec kávu ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicí a ihned podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Krupicový cukr (na karamel) (40 g)

Smetana ke šlehání (50 g na karamel, 100 g na kávu) (150 g)

Sůl (na karamel) (1špetka)

Silné espresso (2x)

Plnotučné mléko (na kávu) (200 ml)