Do hodinky
1 porce
Kapustu zbavenou tvrdého košťálu vložte do vroucí osolené vody. Vařte 5 minut. Následně přendejte do studené vody a nechte v ní kapust chvíli chladnout. Poté přendejte do cedníku a nechte vykapat.
Kapustu vyždímejte a nasekejte najemno.
Do mísy vložte maso. Do vedlejší mističky nalijte teplou vodu. Do ní namáčejte pečivo a také dobře vyždímejte. Rozdrobte do mísy k masu.
Dále přidejte vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř. Podle potřeby zahustěte 1 – 2 lžícemi strouhanky. Nechte 10 minut odležet.
Z masa tvarujte karbanátky. Obalujte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
V pánvi rozehřejte asi 1,5 centimetrovou vrstvu oleje. Do oleje vkládejte karbanátky a pozvolna smažte 12 – 15 minut. Nechte okapat na papírové utěrce.
Podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší.