0
K pokladně

Kakaové lívance s borůvkovým mascarpone

Kakaové lívance s borůvkovým mascarpone

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 ml Polotučné mléko
350 g Pšeničná bílá hladká mouka
2 lžíce Slunečnicový olej
6 lžíce Třtinový cukr
3 lžíce Holandské kakao
2 g Kypřící prášek do pečiva
2 ks Vejce
250 g Mascarpone
100 g Ostružiny
100 g Borůvky
3 lžíce Zmrzlina

Postup přípravy

1. Začneme těstem

Do mísy nalijeme mléko společně s vajíčky a lehce prošleháme. Přidáme mouku, 3 lžíce cukru, kakao, kypřící prášek a dvě lžíce oleje a pořádně promícháme, abychom dostali hladké a husté těsto.

2. Ovocná omáčka

Rozpálíme pánev s pár kapkami oleje a smažíme jednotlivé lívanečky o průměru okolo 10 centimetrů. Mezi tím si v rendlíku zahřejeme borůvky společně s cukrem a počkáme, dokud nám ovoce nepustí šťávu. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout alespoň 15 minut.

3. A dobrou chuť!

Nakonec přidáme mascarpone a promícháme. Lívanečky podáváme promazané borůvkovým krémem a s kopečky zmrzliny.

Nakupte potřebné ingredience

Polotučné mléko (250 ml)

Pšeničná bílá hladká mouka (350 g)

Slunečnicový olej (2 lžíce)

Třtinový cukr (6 lžíce)

Holandské kakao (3 lžíce)

Kypřící prášek do pečiva (2 g)

Mascarpone (250 g)

Ostružiny (100 g)

Borůvky (100 g)

Zmrzlina (3 lžíce)