0
K pokladně

Kachní prsa s omáčkou z kiwi a borůvek

Kachní prsa s omáčkou z kiwi a borůvek

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Kachní prsa s kůží
6 ks Snítky tymiánu
50 ml Suché červené víno
1 lžíce Studené máslo
3 lžíce Kuřecí vývar
0.5 lžíce Borůvková marmeláda
0.5 g Sůl
0.5 g Pepř
0.5 g Nové koření
60 g Salát z mladých listů
2 lžíce Olivový olej
1 lžíce Vinný ocet/citrónová šťáva
0.5 lžíce Kiwi marmeláda
0.5 lžíce Hrubozrnná hořčice
1750 ml Coca-Cola Zero

Postup přípravy

1. Maso

Kůži na kachních prsou nařízneme a z obou stran je posypeme solí, pepřem a mletým novým kořením. Položíme je na studenou pánev kůží dolů pro vypečení tuku, a poté je z obou stran opékáme, dokud vnitřek masa nedosáhne teploty 56 °C.

2. Omáčka

Do utřené pánve nalijeme červené víno a přivedeme ho do varu. Přidáme vývar. Až se tekutina zredukuje přibližně na polovinu, vypneme sporák, přidáme lžičku borůvkové marmelády, máslo a zašleháme. Omáčkou zalijeme kachní prsa.

3. Zálivka na salát

Smíchánme olivový olej a citronovou šťávu v poměru 3:1. Přidáme hrubozrnnou hořčici a kiwi marmeládu.

Nakupte potřebné ingredience

Kachní prsa s kůží (2 ks)

Snítky tymiánu (6 ks)

Suché červené víno (50 ml)

Studené máslo (1 lžíce)

Kuřecí vývar (3 lžíce)

Borůvková marmeláda (0.5 lžíce)

Sůl (0.5 g)

Pepř (0.5 g)

Nové koření (0.5 g)

Salát z mladých listů (60 g)

Olivový olej (2 lžíce)

Vinný ocet/citrónová šťáva (1 lžíce)

Kiwi marmeláda (0.5 lžíce)

Hrubozrnná hořčice (0.5 lžíce)

Coca-Cola Zero (1750 ml)