Časově náročný
1 porce
Křen a česnek nastrouháme. Všechny přísady kromě jehněčí kýty dáme do misky. Přilijeme 125 ml vody a přisypeme 2 lžičky soli. Přidáme posekaný rozmarýn a důkladně rozmícháme metličkou v misce nebo v mixéru. Odlijeme si jeden šálek marinády pro potírání a zbytek použijeme na naložení jehněčí kýty.
Jehněčí kýtu si očistíme od přebytečného tuku a vložíme jí do marinády. Vybereme přiměřeně velkou nádobu, aby bylo maso celé ponořené do marinády a její chuť tak všude dobře pronikla. Zakryjeme fólií a dáme do ledničky na minimálně 4 až 6 hodin. V polovině této doby maso otočíme, aby se marinovalo rovnoměrně.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme papírovým ubrouskem a necháme 20 minut odpočinout, aby maso nedostalo teplotní šok. Grilujeme ze všech stran po 5 minutách nebo do požadované intenzity propečení. Během grilování potíráme marinádou. Stáhneme z grilu a než maso začneme porcovat, necháme jej ještě 4 minuty odpočinout. Osolíme a dle potřeby a chuti opepříme čerstvě namletým pepřem.
Tuk nevyhazujte, použijte jej na potření grilu. Marinádu můžete použít i na hovězí maso. Podáváme s pivním chlebem.