Do dvou hodin
1 porce
Troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Nejprve očistěte a odblaňte jehněčí kolínka, pak je ze všech stran osolte a opepřete. Ve velkém (nejlépe) litinovém hrnci je na oleji ze všech stran zprudka opečte, aby se zatáhla. Pak je vyndejte a dejte stranou.
Na výpeku zpěňte najemno nasekanou cibuli, přidejte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a restujte, dokud nezačne zelenina zlátnout.
Pak na ni dejte opečená jehněčí kolínka, na něj dejte máslo a vše podlijte asi 200 ml vody. Hrnec či pekáč zaklopte a pečte v troubě při 180 stupních asi 90 minut. V průběhu pečení občas zkontrolujte, jestli se tekutina příliš neodpařila, případně přilijte vodu.
Mezitím si připravte zeleninu. Baby brambory omyjte a dejte je vařit do osolené vody. Až změknou slijte je dejte stranou.
Zelený chřest omyjte a odkrojte tvrdší spodní část, baby mrkvičky také omyjte. Pak dejte mrkev i chřest vařit na páru asi na 10 minut, dokud nezměknou, měly by ale zůstat křupavé. Nakonec ve větší pánvi na másle zvolna restujte předvařený chřest, baby mrkev a kuličky zeleného hrášku. Zeleninu osolte.
Pod 90–100 minutách pečení jehněčích kolen by mělo být maso měkké. Dalších 10 minut pečte maso odkryté. Maso servírujte s vařenými baby brambůrkami a zeleninou na másle, ale i z hrnce, kde se pekla s masem.