0
K pokladně

Jehněčí burgery

Jehněčí burgery

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Penam Hamburger 6 ks 300g
500 g Jehněčí mleté maso (cca 500g)
10 ml Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
2 ks Rajčata volná (cca 90g)
1 ks Salát ledový (cca 250g)
4 plátky Président Cheddar plátkový sýr 100g
0 ks Žampion zahradní volný (cca 400g)
5 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
10 g Petržel listová řezaná balená 30g
0 lžíce Hellmann's Kečup jemný 450g
4 lžíce Alba Plus Kremžská hořčice 200g
4 lžíce Agricol Poličanka Majonéza 95g
500 g Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A"
2 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
0 g Pepř černý mletý 15g

Postup přípravy

1. Maso dochutíme dle chuti

Mleté jehněčí maso dobře osolíme a opepříme. Můžeme ho ochutit čerstvě nasekanými bylinkami. Skvělá je máta, petrželka apod. Vytvarujeme 4 burgery.

2. Opečeme žampiony

Na olivovém oleji si pečeme na plátky nakrájené žampiony, dochutíme lžičkou másla, čerstvou petrželkou a pepřem.

3. Chedar necháme rozpéct

Burger grilujeme pár minut z jedné strany, poté obrátíme, poklademe chedarem, přiklopíme pokličkou a chedar necháme roztéct. Stupeň propečení závisí na vašich preferencích.

4. Vrstvíme

Bulky rozřízneme, opečeme na sucho, jednu stranu potřeme kečupem, druhou stranu majonézou. Poklademe rajčaty a salátovým listem, maso potřeme hořčicí, poklademe žampiony.

5. Pečeme

Brambory si nakrájíme na osminky, zakápneme olivovým olejem. Dobře osolíme, opepříme. Pečeme v troubě předehřáte na 220°C asi 20 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Penam Hamburger 6 ks 300g (4 ks)

Jehněčí mleté maso (cca 500g) (500 g)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (10 ml)

Rajčata volná (cca 90g) (2 ks)

Salát ledový (cca 250g) (1 ks)

Président Cheddar plátkový sýr 100g (4plátky)

Žampion zahradní volný (cca 400g) (0 ks)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (5 g)

Petržel listová řezaná balená 30g (10 g)

Hellmann's Kečup jemný 450g (0 lžíce)

Alba Plus Kremžská hořčice 200g (4 lžíce)

Agricol Poličanka Majonéza 95g (4 lžíce)

Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A" (500 g)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (2 g)

Pepř černý mletý 15g (0 g)