Do hodinky
1 porce
Mleté jehněčí maso dobře osolíme a opepříme. Můžeme ho ochutit čerstvě nasekanými bylinkami. Skvělá je máta, petrželka apod. Vytvarujeme 4 burgery.
Na olivovém oleji si pečeme na plátky nakrájené žampiony, dochutíme lžičkou másla, čerstvou petrželkou a pepřem.
Burger grilujeme pár minut z jedné strany, poté obrátíme, poklademe chedarem, přiklopíme pokličkou a chedar necháme roztéct. Stupeň propečení závisí na vašich preferencích.
Bulky rozřízneme, opečeme na sucho, jednu stranu potřeme kečupem, druhou stranu majonézou. Poklademe rajčaty a salátovým listem, maso potřeme hořčicí, poklademe žampiony.
Brambory si nakrájíme na osminky, zakápneme olivovým olejem. Dobře osolíme, opepříme. Pečeme v troubě předehřáte na 220°C asi 20 minut.