Do hodinky
1 porce
Oslaďte si podzimní odpoledne tvořivými recepty naší bloggerky Lžička Cukru. Připravila roztodivné dezertíky, které zalahodí oku i mlsným jazýčkům – od sovích košíčků po domácí lízátka – a pokud k jejich přípravě přizvete děti, užijete si spoustu zábavy. Všechny recepty si můžete prohlédnout kliknutím zde.
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech cca 30x20 vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme mléko, olej a vajíčka. V míse druhé smícháme veškeré sypké suroviny - tedy mouku, krupicový cukr, kokos, kypřící prášek a špetku soli. Tyto sypké suroviny postupně zašleháme do mokrých.
Hladké těsto bez hrudek přelijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut či do doby, než není povrch zlatavý, těsto můžeme zkusit raději i propíchat párátkem.
Když je buchta upečená, připravíme si čokoládovou polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji lehce vychladnout, poté ji polijeme celou buchtu. Polevu uhladíme a necháme našeho malého asistenta, ať ji posype kokosovými plátky a sušeným kokosem. Nakonec necháme vychladnout.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.