Ječné lívance

Ječné lívance

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Kypřící prášek
1 g Sůl
1 lžíce Javorový sirup
4 lžíce Kokosový olej
400 ml Rostlinné mléko
100 g Maliny
100 g Ostružiny
220 g Ječná celozrnná mouka (cca 100g)

Postup přípravy

1. Připravte si těsto

Hladkou mouku, kypřící prášek a sůl smíchejte spolu se sirupem, kokosovým olejem a rostlinným mlékem.

2. Pořádně promíchejte

Všechny ingredience promíchejte metličkou a rozmíchejte nežádoucí hrudky.

3. Jdeme smažit

Pánev nebo lívanečník vymažte kokosovým olejem, rozehřejte na střední stupeň a pomocí naběračky nalijte těsto.

4. Můžeme podávat

Po minutě obraťte a nechte opékat stejnou dobu i z druhé strany. Podávejte s oříškovým máslem a čerstvým ovocem.

Nakupte potřebné ingredience

Kypřící prášek (2 lžíce)

Sůl (1 g)

Javorový sirup (1 lžíce)

Kokosový olej (4 lžíce)

Rostlinné mléko (400 ml)

Maliny (100 g)

Ostružiny (100 g)

Ječná celozrnná mouka (cca 100g) (220 g)