0
K pokladně

Jahodovo-melounové nanuky

Jahodovo-melounové nanuky

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Meloun vodní
250 g Jahody vanička 500g
2 lžíce Country Life Bio sirup rýžový 350g
2 lžíce Kitl Syrob Bezový květ

Postup přípravy

1. Jahody pečlivě omyjeme

Jahody dobře omyjeme a zbavíme zeleného stonku. Dvě jahody si dáme bokem, budeme je potřebovat k finálnímu doladění nanuků. Můžeme je dopředu nakrájet na plátky silné 3mm.

2. Mixujeme

Melounovou dužinu spolu s jahodami dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka.

3. Dochutíme

Ovocnou dřeň je třeba dochutit, k tomu použijeme rýžový sirup a šťávu, která nanuky pěkně ovoní a dobře promícháme.

4. Plníme

Dochucenou dřeň nalijeme do připravených tvořítek na nanuky, do kterých opatrně naskládáme k okrajům nakrájené plátky jahod. Ideální je, aby byly co nejvíce na kraji. Po zamrznutí tak vytvoří krásnou strukturu nanuku.

5. A mrazíme

Do nanuků vložíme dřívka a dáme zamrazit na 3 - 4 hodiny.

Nakupte potřebné ingredience

Meloun vodní (250 g)

Jahody vanička 500g (250 g)

Country Life Bio sirup rýžový 350g (2 lžíce)

Kitl Syrob Bezový květ (2 lžíce)